Okulumuza Adı Verilen Şehit Savcı Ethem EKİM kimdir?

12.02.2013 2707

24 Kasım 1948 yılında Selendi'nin Terziler köyünde doğdu. İlköğretimi 3 Eylül İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra sırasıyla Kula Ortaokulu ve Manisa Lisesini bitirdi.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı. İstanbul'da stajer olarak bir süre çalıştıktan sonra görev aldığı yerler;

Merkez/Diyarbakır, Çaykara/Trabzon, Savaştepe/Balıkesir, Sungurlu/Çorum, Merkez/Adana.

En son görev yeri Adana'da terörle mücadeleden sorumlu Başsavcı Yardımcısı olarak görevine devam ederken 20 Nisan 1993 günü sabah işine gitmek üzere çıktığı evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştur.

Dürüstlüğü, vatan sevgisi, iş ciddiyeti ve sorumluluğuyla örnek bürokrat alarak görev yaptığı her yerde insanların sevgi ve saygısını kazanan ETHEM EKİM, şehit olduğunda evli ve ikisi kız üç çocuk babasıydı.