Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

12.02.2013 4280

Pınarlar Mahallesi, Selendi ilçesinin kuzey bölgesinde yer alıp 960 rakımlı konumundadır. Tarihi çok eskilere dayanmaktadır.

Pınarlar Mahallesi eski muhtarı Bekir SAĞDIÇ;  1940 yılı öncesinde, eğitim-öğretimin köyde yapılmadığını belirtti. Köyün ileri gelenleri okutmak istedikleri öğrencilerini Kütahya 'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu kasabasındaki medreseye yatılı olarak gönderdiklerini söyledi.

Köyde ilk olarak eğitim ve öğretim 1940 yılında başlamış, ilk eğitim yapılan okul şu anda köyümüzün eski cami bitişiğindeki, imece usulü ile faaliyete geçirilen binada başlamıştır. Köyün ilk öğretmeni Balıkesir Savaştepe Eğitmenlik Okulundan mezun olarak köyümüzde göreve başlayan Hüseyin AKBULUT' tur. Burada eğitim-öğretim 3 yıl olarak 1962 yılına kadar devam etmiştir. 1962 yılında ilkokul 3 yıldan 5 yıla çıkartılınca okula ikinci bir öğretmen atanmıştır. Bu şekilde 1969 yılına kadar eğitim-öğretim devam etmiştir.

1970 yılında 3 derslik olarak yeni bir bina yapılmıştır. Okul bu binaya taşınmıştır. Burada eğitim öğretim 1993 yılına kadar devam etmiştir. 1993 yılında şu anda ortaokul olarak kullandığımız bina hizmete girmiş ve eğitim öğretime burada devam edilmiştir. 1996 yılında zorunlu 8 yıllık Eğitim yasası ile birlikte okulumuz taşıma merkezi konumuna dönüşmüştür. 8 derslikli binanın yetersizliği sebebi ile 2009 yılında şu anda ilkokul olarak kullanılan bina yapılarak hizmete sokulmuştur.

4+4+4 yasası ile birlikte 8 derslikli eski bina ortaokul, 6 derslikli yeni bina ilkokul olarak düzenlenerek eğitim-öğretime devam  edilmektedir.

Okulumuza Selendiye bağlı Tepeynihan ve Terziler Mahallesi öğrencilerinin yanında, Demirciye bağlı Azizbey , Teperik , Yiğenler , Küçükkıran , Büyükkıran  ve Gürçeşme Mahallelerinin öğrencileri olmak üzere toplam 8 Mahallenin öğrencileri taşınmaktadır.